Uusi ajokorttilaki 1.7.2018

Uusi ajokorttilaki astui voimaan 1.7.2018. Perusperiaate uudessa laissa on, että oppilas saa itsenäisesti valita tarvitsemansa koulutuksen määrän ja sisällön. Lainsäätäjä ei määrittele kuin tietyt minimit, oppilas ja opettaja yhdessä katsovat, mitä sen päälle tarvitaan. Opetuslupa.fi tarjoama materiaali tarjoaa hyvät valmiudet tutkinnon läpäisemiseen.

B-luokan teoriakoe on vaikeutunut aikaisemmasta siten, että kysymysten määrä on lisääntynyt kymmenellä kysymyksellä ja hyväksymisraja pitää ylittää kolmessa eri kysymysluokassa: Koe sisältää 50 kuvallista tehtävää (vähintään 43 oikein), 15 sanallista tehtävää (vähintään 11 oikein) ja 5 liikenteen riskitilanteita käsittelevää tehtävää (vähintään 4 oikein). Kokeeseen käytettävä sallittu aika on puoli tuntia.

1.7.2018 jälkeen B-inssiajoon käytettävä aika on pidentynyt 15 minuutilla (eli yhteen tuntiin). Ajokokeessa ajetaan vähintään kolmasosa ajoajasta teillä, joiden nopeusrajoitus on 60 km/h ja käydään aina myös teillä, joiden nopeusrajoitus on vähintään 80 km/h.

B-ajokorttiopetuksessa siirryttiin uuden ajokorttilain myötä yksivaiheiseen opiskeluun eli 1.7. jälkeen B-kortti saadaan kerralla eikä tutkinnon jälkeen ole erillisiä harjoittelu- ja syventäviä vaiheita. Niitä korvaamassa on kaikille pakollinen autokoulusta ostettava riskientunnistamiskoulutus (4 teoriatuntia ja 4 ajotuntia), joka siis on suoritettava ennen ajokoetta.

Opetuslupapuolelta puolelta poistuu 1.7. pakollinen opetuslupaopettajankoe eli opettajaksi pääsee jokainen viisi vuotta B-kortin omistanut henkilö, jolla ei ole liiaksi ajokieltohistoriaa takanaan. Kaikkien ajokorttia suorittavien tulee ensimmäisen ajokortin suorittamisen yhteydessä saada liikenneopettajalta 4 h teoriaopetusta tieliikenteen perusteista (EAS-koulutus). Tämä vaatimus ei koske niitä opetuslupalaisia, jotka ovat aloittaneet opiskelunsa ennen 1.7. tai joilla siis on ennestään jokin muu, esim. mopokortti.

Opetusajoneuvossa on edelleen oltava erillinen opetuspoljin opettajaa varten 1.7. jälkeenkin, mutta sitä ei enää tarvitse erikseen katsastaa.