Magneettinen ajo-opetuskolmio

Magneettikolmio

Magneettisesta taipuisasta muovista tehty kolmio pysyy auton perässä ilman kiinnikkeitä. Ajo-opetuksessa käytettävän auton perässä on oltava valkoinen kolmio. Magneettisesta taipuisasta muovimatosta tehty kolmio tarttuu ilman kiinnikkeitä auton peräpeltiin. Se on nopea kiinnittää autoon opetuksen alkaessa ja helppo irrottaa ajon päätyttyä. Se ei vahingoita peltiä tai maalipintaa. Huomaa, että opetusajossa käytettävän kolmion tulee olla irrotettava, koska kolmio täytyy voida poistaa silloin kun autolla ajetaan muuta kuin opetusajoa.

ajo-opetuskolmioajo-opetuskolmio

Minulla on valkoinen auto?

Kolmion reunoihin on tehtävä tussilla tai teippaamalla raidat. Magneettikolmion sivun pituus on 18 cm. Määräysten mukaan kolmion sivun pituuden on oltava 16 - 25 cm. Magneettikolmion reunassa on tilaa raidalle.

Auton perässä ei ole riittävän suurta tasaista aluetta, että magneettikolmio tarttuisi siihen kiinni?

Kolmiota voi pienentää saksilla niin että sivun pituus on 16 cm. Lisäksi magneettikolmio on taipuisa, joten se mukautuu pellin sylinterimäiseen muotoon. Jos peräpelti on pallomainen, niin kolmioon voi leikata apuviillot, että se taipuu paremmin pallopinnalle.

Pysyykö kolmio pellissä?

Helsingissä muutamat autokoulut näyttävät käyttävän tällaisia kolmioita autoissaan. Kokeilumielessä auton konepeltiin kiinnitetty kolmio pysyi paikallaan moottoritiellä 120 km/h ajettaessa. Jos kolmion ja pellin väliin jää rakoa, johon tuuli voi tarttua, saattaa kolmio pudota.

Säilytä kolmiota mahdollisimman suorassa asennossa. Isot lämpötilanvaihtelut saattavat vaikuttaa irrallaan olevaan kolmioon siten, että se käyristyy mutkalle, koska osa kolmiosta on metallia ja osa muovia, ja kyseisillä aineilla on erilaiset lämpölaajenemisominaisuudet. Vältät käristymisongelman säilyttämällä kolmion ajojen välillä esim. auton huoltokirjan välissä tai kiinnitettynä jääkaapin ovessa.

Huomaa, että pakkanen jäykistää kolmiota (koska osa kolmiosta on muovia) niin, että sitä voi olla vaikea saada kiinni kuperaan pintaan. Anna kolmion lämmetä sisätiloissa ennen ajoon lähtöä talvipakkasella.

Magneettinen kolmio ei tartu muoviin tai alumiiniin! Ennen ostopäätöstä tarkista, että autosi perässä on rautapeltiä. Esimerkiksi eräissä Audin malleissa peräluukku on alumiinia ja joissakin muissa autoissa muovinen puskuri saattaa ulottua niin ylös, että kolmiota ei saa kiinni peltiin.

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!

Suosittele meitä