Harjoitteluvaihe ja syventävä vaihe

Kuljettajantutkinnon suorittamisen jälkeen oppilas saa pitkäaikaisen ajokortin. Kuljettajakoulutus kuitenkin jatkuu tämänkin jälkeen sillä kahden seuraavan vuoden aikana on suoritettava kuljettajaopetuksen harjoitteluvaihe ja syventävän vaihe. Nämä opinnot suoritetaan pääsääntöisesti autokoulussa, sillä harjoittelu- ja syventävän vaiheen opettajalla tulee olla liikenneopettajan pätevyys.

Harjoitteluvaihe

Harjoitteluvaiheeseen sisältyy itsenäistä opiskelua, päiväkirjanpitoa, ajoharjoittelua sekä palautejakso autokoulussa (1 teoriatunti ja 2 ajotuntia).

Liikenteen turvallisuusvirasto TRaFi suosittelee, että oppilas osallistuu harjoitteluvaiheen opetukseen pian hyväksytyn ajokokeen suorittamisen jälkeen (esim. 1 kk). Harjoitteluvaiheen aikana oppilaan on pidettävä päiväkirjaa, missä hän tarkkailee ja analysoi omaa ajoaan.

Syventävä vaihe

Syventävän vaiheen opetus voidaan aloittaa aikaisintaan kolmen kuukauden kuluttua hyväksytyn ajokokeen suorittamisen jälkeen. Opetuksen määrä on 4 tuntia teoriaopetusta ja 4 tuntia ajo-opetusta, mistä 2 tuntia on harjoittelua ajoharjoitteluradalla ja 2 tuntia ajamista liikenteessä.

Todistus harjoittelu- ja syventävän vaiheen opintojen suorittamisesta on toimitettava Ajovarman toimipisteeseen kahden vuoden kuluessa ajokortin saamisesta. Poliisi voi määrätä ajo-oikeuden haltijan ajokieltoon toistaiseksi, jos todistusta ei ole toimitettu ja henkilö jää kiinni autolla ajosta liikenteessä. 

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!

Suosittele meitä