Ajokortin saamisen jälkeen

B-ajokorttiopetuksessa siirryttiin uuden ajokorttilain myötä yksivaiheiseen opiskeluun eli 1.7.2018 jälkeen B-kortti saadaan kerralla eikä tutkinnon jälkeen ole erillisiä harjoittelu- ja syventäviä vaiheita. Niitä korvaa kaikille pakollinen autokoulusta ostettava riskien tunnistamisen koulutus (4 teoriatuntia ja 4 ajotuntia), joka siis suoritetaan ennen ajokoetta.

SIIRTYMÄSÄÄDÖS: Niiden ennen 1.7.2018 ajokortin saaneiden, jotka eivät ehtineet suorittaa pakollista harjoittelu- ja syventävää vaihetta, on ostettava riskien tunnistamiskoulutus autokoulusta (4 teoriatuntia ja 4 ajotuntia). Jos ajokortin haltijalla on todistus pimeä-ajo-opetuksesta, niin sillä voi korvata yhden ajo-opetustunnin. Todistus riskien tunnistamiskoulutuksesta on toimitettava Ajovarman toimipisteeseen kahden vuoden kuluessa ajokortin saamisesta. Opetuslupa-sivusto välittää palveluseteleitä Antin Autokoulun tarjoamaan virtuaaliopetukseen. Tunneilla voit suorittaa pakolliseen Riskien tunnistamiskoulutukseen sisältyvt teoriaoppitunnit. Neljä oppituntia sisältävä palveluseteli maksaa 69 €. Poliisi voi määrätä ajo-oikeuden haltijan ajokieltoon toistaiseksi, jos todistusta ei ole toimitettu ja henkilö jää kiinni autolla ajosta liikenteessä. 

Rikkomusseuranta

Uuden kuljettajan liikennerikkomuksia seurataan kahden ensimmäisen vuoden aikana tarkemmin kuin muiden autoilijoiden: Muistutus tulee jo ensimmäisestä Tieliikennelain- tai tutkanpaljastinrikkomuksesta (rikesakolla rangaistavat teot eivät aiheuta muistutusta lukuun ottamatta ylinopeuksia ja kännykän käyttöä). Jos rikkomuksia tulee kaksi vuoden sisällä, tai kolme kahden vuoden sisällä, kortti menee määräajaksi hyllylle.

Kortin kuivumisesta seuraa se, että kuljettajan on saatava neljä tuntia teoriaopetusta autokoulussa ennen ajokortin takaisinsaamista. Tiukemman seurannan tarkoituksena on ohjata uusia kuljettajia turvalliseen ja normien mukaiseen ajotapaan.

Ajokieltokoulutus

Opetuslupa-sivusto välittää palveluseteleitä Antin Autokoulun tarjoamaan virtuaaliseen ajokieltokoulutukseen. Tunneilla voit suorittaa Uuden kuljettajan ajokieltoon määräämiseen liittyvän 4 tunnin koulutuksen. Lisäkoulutuksessa etsitään syitä riskikäyttäytymiselle ja keinoja riskikäyttymisen ehkäisyyn. Neljä oppituntia sisältävä palveluseteli maksaa 199 €.

Tunnille osallistumiseen tarvitaan kameralla ja mikrofonilla varustettu tietokone, tabletti tai älypuhelin. Tunneille osallistumisesta saa autokoulun antaman todistuksen.

Tarkemmat ohjeet tunnille osallistumiseksi saat tilaamisen yhteydessä. Oheisen linkin kautta voit alustavasti tutustua virtuaaliopetukseen

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!

Suosittele meitä